ZAMĚSTNANCI
Kurzy vzdělávání v pedagogických dovednostech a flexibilních formách výuky na VETUNI, NPO SC A2
Zaměstnanecká fotosoutěž 2024
KONTAKTY
Lidé na VETUNI
Základní údaje
Mapa areálu
Ambulace a pohotovost
Hromadné adresy na studenty
ZAMĚSTNANCI
Kurzy vzdělávání v pedagogických dovednostech a flexibilních formách výuky na VETUNI, NPO SC A2
Zaměstnanecká fotosoutěž 2024
KONTAKTY
Lidé na VETUNI
Základní údaje
Mapa areálu
Ambulace a pohotovost
Hromadné adresy na studenty
VETERINÁRNÍ
UNIVERZITA
O FAKULTĚ
UCHAZEČI
STUDENTI
KONFERENCE
RYCHLÉ ODKAZY
/
🏠
/
O FAKULTĚ
/
Věda a výzkum
/
Konference
/
LENFELDOVY A HÖKLOVY DNY - konference hygieny a technologie potravin
/ Galerie posterů
Galerie posterů
Seznam posterů 2025
Hygiena a technologie potravin
Lenfeldovy a Höklovy dny
Nesprávne označovanie, nelegálny trh a IUU rybolov: Dlhodobá analýza prípadov podvodov s rybami na základe správ KC-FFQ (2021-2025)
Ailer, L., Golian, J., Jakabová, S., Čapla, J., Zajác, P., Čurlej, J.
Mohou fytogenní přísady v období konečného výkrmu zlepšit kvalitu hovězího masa?
Bendowski, W., Zielińska-Górska, M., Asztemborski, M., Roguski, M., Łozicki, A.
Zmeny českej vyhlášky o doplnkoch stravy
Bogárová, L.
Vplyv podávania nanočastíc ZnO v diéte na depozíciu mikroelementov v mäse a pečeni jahniat
Čobanová, K., Bombárová, A., Grešáková, Ľ., Takácsová, M.
Buvolí mléko: Obsah cholesterolu
Dluhošová, S., Králová, M., Zábrodská, B., Doležalová, J., Bartáková, K., Bursová, Š.
Retinol a tokoferol v buvolím mléce
Dluhošová, S., Králová, M., Doležalová, J., Bartáková, K., Bursová, Š.
Viskozita buvolího mléka
Doležalová, J., Bartáková, K., Králová, M., Macharáčková, B., Bursová, Š.
Barevné parametry a aktivita vody párků v průběhu skladování
Doležalová, J., Khasanova, E., Králová, M., Bartáková, K.
Mikrobiologická kvalita hlbokozmrazených jahôd
Dudriková, E., Ploskuňáková, K., Hanzelová, Z., Zahumenská, J.
Slovenské vína produkované malými vinárstvami - obsah histamínu a senzorická kvalita
Fikselová, M., Jakabová, S., Zeleňáková, L., Kunová S., Čapla, J., Šajbanová N.
Antioxidačná aktivita a celkový obsah polyfenolov olivových listov (
Olea europaea
L.) z pohľadu ľudského zdravia
Hnatová, L., Kňažická, Z., Fatrcová Šramková, K., Kováčiková, E., Kopčeková, J., Lenická, D., Mlyneková, E., Lenický, M., Prčík, M., Capcarová, M.
Vplyv úrovne funkčného postihnutia pri poruchách autistického spektra na stravovacie návyky a potravinovú selektivitu
Hnatová, L., Kopčeková, J., Fatrcová-Šramková, K., Kňažická, Z., Capcarová, M.
Kešu orechy – významný zdroj živín s alergénnym potenciálom
Hrnčárová, D., Zeleňáková, L.
Mikrobiologická bezpečnost zeleninových salátů a klíčků v tržní síti
Hulánková, R., Fábryová, A., Čutová, M.
Biogénne amíny a hodnotenie potravín
Jakabová, S., Árvay, J., Grófová, M., Ailer, L., Mázor, M., Golian, J.
Hodnotenie hygienických aspektov prepravy a skladovania pekárenských výrobkov v obchodnej prevádzke
Kolesárová, A., Zeleňáková, L., Mareček, J., Ivanišová, E.
Analýza nákupného správania a hygienických postojov spotrebiteľov pri výbere pekárskych výrobkov
Kolesárová, A., Zeleňáková, L., Mendelová, A., Solgajová, M.
Vybrané ukazatele jatečné hodnoty a kvality kuřecího masa ve vztahu k použití kokcidiostatika a pelyňku pravého v dietách
Kosťuková, M., Zapletal, D., Dobšíková, R., Šimek, V., Rozsypalová, L., Kameník, J., Ježek, F.
Vplyv technologického spracovania na mikrobiologickú bezpečnosť ovocia a zeleniny
Kováčová, M., Zahumenská, J., Dudriková, E.
Stanovení základních a fyzikálně-chemických parametrů buvolího mléka
Králová, M., Zábrodská, B., Navrátilová, P., Pospíšil, J., Bartáková, K., Bursová, Š.
Jak si vybrat rybu a rybí výrobek
Krbůšková, M., Měřínská, Z., Kýrová, V., Leciánová, D.
Medicinální houby jako zdroj bioaktivních látek v potravinách
Křištofová, K., Pospiech, M., Javůrková, Z., Tremlová, B.
Vliv zavedení AirWash systému na počet somatických buněk a celkový počet mikroorganismů ve vybraném chovu v letech 2018 – 2022
Křivánková, K., Králová, M., Linhart, P.
Vplyv prídavku včelích produktov na mikrobiálnu diverzitu cereálnych výrobkov
Kunová, S., Timoracká, I., Fikselová, M., Zachar Lovászová, V.
Stanovenie profilu mastných kyselín a zhodnotenie zdravotných benefitov rastlinného nápoja zo šáchora jedlého (
Cyperus esculentus
L.) – horchaty
Lenická, D., Fatrcová Šramková, K., Kováčiková, E., Kopčeková, J., Novotná, I., Tomášová, K., Hnatová, L., Prčík, M., Bella, V., Juríková, T., Kňažická, Z.
Produkcia a kvalita mlieka v závislosti od sezóny narodenia prvôstok
Mačuhová, L., Tančin, V., Mačuhová, J.
Vplyv frekvencie dojenia na produkciu a zloženie mlieka pri dojniciach
Mačuhová, L., Tančin, V., Mačuhová, J., Vršková, M.
Elektrolyty a esenciální stopové prvky v buvolím mléce
Macharáčková, B., Bartáková, K., Králová, M., Doležalová, J., Bursová, Š.
Stanovení vápníku a zinku v alternativních potravinách
Macharáčková, B., Kučerová, K.
Lyofilizované kaše jako komponenta Balených potravinových dávek
Malíšek, J., Trenzová, K.
Mikrobiologická kvalita některé pernaté zvěře prodávané na egyptských trzích
Mansour, H. A., Roushdy, S.A., Ibrahim, A.M.
Analýza změn obsahu hydroxymethylfurfuralu ve vzorcích medu z Ukrajiny v průběhu roku 2024
Masliuk, A., Orobchenko, O.
Hodnotenie zmien fyzikálno-chemických vlastností MCT kokosového oleja po prídavku extraktov z chilli
Mázor, M., Ivanišová, E.
Zmeny antiradikálovej aktivity černíc počas ich spracovania a extrakcie
Megyesy Eftimová, Z., Zahumenská, J., Dudriková, E,. Semjon, B.
Zmeny v obsahu antokyánov v procese technologického spracovania arónie čiernoplodej na rôzne produkty
Mendelová, A., Mendel, Ľ., Golian, J., Kolesárová, A., Solgajová, M.
Mléko jako alergen v pokrmech veřejného stravování
Mrňousová, B., Hostovský, M., Fejtová, K., Kameník, J., Bursová, Š.
Reziduální aktivita alkalické fosfatázy v tepelně ošetřeném buvolím mléce
Navrátilová, P., Králová, M., Bartáková, K., Bursová, Š.
Nebalené mražené krémy lokálních výrobců v České republice v kontextu s legislativními mikrobiologickými kritérii
Necidová, L., Bursová, Š., Haruštiaková, D., Novotná, V.
Vliv ochranné kultury na růst
Listeria monocytogenes
ve vepřovém mletém mase
Ondruchová, S., Dušková, M., Veselá, H., Navrátilová, P., Zouharová, A., Kameník, J.
Stanovení podílu nasycených a nenasycených mastných kyselin v sýrech a jejich rostlinných alternativách
Pokorná, S., Bartáková, K., Bursová, Š., Pospíšil, J.
Nutriční vliv přírodních krmných doplňků na profil minerálních látek v mase brojlerových králíků HYLA
Poláková, K., Šimek, V., Dobšíková, R.
Vliv zpracování vzorků na výtěžnost N-acetylglukosaminu
Pospiech, M., Bartlová, M., Javůrková, Z., Tremlová, B.
Stanovení laktoferinu v buvolím mléce původem z České republiky
Pospíšil, J., Bartáková, K., Králová, M., Zábrodská, B., Bursová, Š.
Výskyt rezistentných CoNS v primárnej produkcii potravín ako základ pre vývoj algoritmického modulu v integrovanom farmovom systéme
Regecová, I., Výrostková, J., Pipová, M., Kožárová, I., Zigo, F., Sláma, P., Bendowski, V.
Senzorické hodnotenie vzoriek káv v rôznom stupni praženia
Semjon, B., Schmidtová, S., Várady, M., Megyesy Eftimová, Z., Zahumenská, J., Bartkovský, M., Marcinčák, S.
Integrácia vedľajších produktov zo sladovníctva do pekárskych výrobkov
Solgajová, M., Zeleňáková, L., Mendelová, A., Kolesárová, A.
Modelování růstu emetických kmenů Bacillus cereus v pšeničných bezvaječných těstovinách
Stojanová, K., Bursová, Š., Necidová, L., Haruštiaková, D., Pechanová, K., Mátl, P.
Vliv způsobu rafinace slunečnicového oleje na jeho kvalitu
Šístková, I., Rajchl, A., Kyselka, J., Čížková, H.
Monitoring obsahu dusičnanů v potravinách rostlinného původu po kulinární úpravě
Šmoldas, J., Koblasová, D., Vechetová, J., Měřínská, Z.
Vplyv praženia a spracovania na kvalitatívne parametre výberovej kávy z Guatemaly
Várady, M., Tauchen, J., Reitznerová, A., Marcinčák, S., Popelka, P.
Vyhodnotenie efektívnosti zasúšania pomocou antibiotík na základe počtu somatických buniek u dojníc
Vršková, M.,Tančin, V.1,, Mačuhová, L., Uhrinčať, M., Tvarožková, K.
Ovčie syry ako zdroj baktérií čeľade
Enterobacteriaceae
Výrostková, J., Regecová, I., Zigo, F., Vargová, M., Lovayová, V.
Analýza kvality, arómy a nutričného potenciálu korenín
Zahumenská, J., Ondrašovičová, S., Gubová, M., Dudriková, E., Kováčová, M., Megyesy Eftimová, Z.
Zvýšení obsahu aminokyselin v kuřecím mase po přídavku pelyňku pravého do diety
Zapletal, D., Šimek, V., Kosťuková, M., Rozsypalová, L., Dobšíková, R.
Zmeny obsahu dusičnanov v brokolici v dôsledku tepelnej úpravy a zmrazovania
Zeleňáková, L., Jakabová, S., Šnirc, M., Mendelová, A.
Vplyv legislatívne stanoveného času uchovávania pokrmov na ich mikrobiotu vo vybranom reštauračnom zariadení
Zeleňáková, L., Fikselová, M., Kolesárová A.
Výskyt stafylokokov na farmách dojníc a šírenie ich rezistencie v rámci zdravotného konceptu „One health“
Zigo, F., Regecová, I., Výrostková, J., Łozicki, A., Pavlík, A., Ozbey, G.
Germinace a růst
Clostridium perfringens
v hovězím burgeru a rybím filé
Zouharová, A., Dušková, M., Čutová, M., Králová, M., Macharáčková, B., Kameník, J.
Hodnocení obsahu polyfenolů a antioxidační kapacity hroznových semen z oblasti Kutná Hora
Žáčková, A., Pencák, T., Kotianová, D., Dordevic, D., Tremlová, B.