Zemědělské a potravinářské provozy
- samostatný odborný pracovník v oblasti řízení, kontroly, výroby, distribuce a prodeje potravin, pokrmů a krmiv, včetně dozoru nad plněním legislativních požadavků
- manažer kvality a hygieny potravin a potravinového řetězce
- vedoucí provozů a úseků
- interní auditor systémů managementu bezpečnosti a kvality potravin a potravinového řetězce
- vedoucí funkce v kontrolních, vývojových a výzkumných pracovištích potravinářského a zemědělského průmyslu
Dozorová činnosti státních orgánů (SZPI, SVS ČR, ČOI, ...)
- samostatný odborný pracovník pro výkon státního dozoru v rámci potravinového řetězce (SZPI, SVS ČR, KHS, ČOI...)
Orgány státní správy (ministerstva, úřady obcí, Policie ČR, ...)
- řešení problematiky bezpečnosti potravin a potravinového řetězce
Státní a soukromé laboratoře
- kontrola zdravotní nezávadnosti a kvality surovin, potravin a krmiv
- samostatný pracovník v laboratorní diagnostice týkající se analýz potravin a při řízení a kontrole kvality a hygieny v oblasti potravin
Vědeckovýzkumná činnost na univerzitách
- studium doktorského studijního programu
- akademický/výzkumný pracovník, konzultant v oblasti veterinární ochrany veřejného zdraví