Seminář bude zaměřen na téma reformulací potravin ve vybraných oblastech. V rámci semináře budete mít možnost dozvědět se novinky o aktuálním tématu reformulací potravin a setkat se s odborníky z potravinářství.
Přihlášení k semináři ZDE
Účast je bezplatná.
Přednášející:  | doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D.;Ing. Dana Gabrovská, Ph.D.;Ing. Marcela Sluková, Ph.D.;doc. MVDr. Josef Kameník, CSc., MBA;Ing. Irena Němečková, Ph.D.;Ing. Jan Pivoňka, Ph.D.  | 
Datum konání:  | 13. 9. 2022  | 
Čas konání:  | 10:00 – 14:30  | 
Místo konání:  | budova 24/166 SIC – Multifunkční místnost VETUNI Brno  | 
Kontakt – další informace:  | Projekt č. QK1910100 Vliv reformulace na trvanlivost a fyzikálně-chemické vlastnosti potravinářských výrobků je podpořen z „Programu aplikovaného výzkumu Ministerstva zemědělství na období 2017-2025: ZEMĚ“. Kontakt: Ing. Magdaléna Hrubá; e-mail: hrubam@vscht.cz  | 
Neváhejte a přijďte se dozvědět novinky o zajímavém tématu, které je aktuální v ČR i v Evropě!
ČAS  | TÉMA  | TĚŠÍ SE NA VÁS PŘEDNÁŠEJÍCÍ  | 
09:30-10:00  | Registrace  | 
  | 
10:00-10:30  | Úvodní slovo a novinky v projektu  | doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D. (VŠCHT Praha)  | 
10:30-11:00  | Brno: Reformulované výrobky a jejich využití v nutriční terapii  | Bc. Barbora Slanařová;Mgr. Věra Andrášková (Masarykův onkologický ústav)  | 
11:00-11:30  | Méně tuku i méně soli v reformulovaných tepelně opracovaných masných výrobků: vliv na kvalitu  | doc. MVDr. Josef Kameník, CSc., MBA (VETUNI)  | 
11:30-12:30  | Přestávka na oběd  | 
  | 
12:30-13:00  | Nové trendy úpravy senzorických a nutričních vlastností pekařských výrobků  | doc. Ing. Marcela Sluková, Ph.D.;Ing. Pavel Skřivan, CSc. (VŠCHT Praha)  | 
13:00-13:30  | Snižování obsahu soli v lisovaných bílých sýrech  | Ing. Irena Němečková, Ph.D.; Ing. Šárka Trešlová; Jan Forejt; Zdeněk Švandrlík (Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.) Ing. Vojtěch Kružík, Ph.D.; Ing. Štěpán Marhons; doc. Ing. Jiří Štětina, CSc. (VŠCHT Praha)  | 
13:30-14:00  | Přestávka na kávu  | 
  | 
14:00-14:30  | Reformulace potravin v rámci systému Českých cechovních norem Cena Potravinářské komory ČR o nejlepší inovativní potravinářský výrobek 2022  | Ing. Jan Pivoňka, Ph.D. (VŠCHT Praha) Ing. Dana Gabrovská, Ph.D. (Centrum zemědělsko-potravinářského výzkumu a inovací, s.r.o.)  | 
