Seminář bude zaměřen na téma reformulací potravin ve vybraných oblastech. V rámci semináře budete mít možnost dozvědět se novinky o aktuálním tématu reformulací potravin a setkat se s odborníky z potravinářství.
Přihlášení k semináři ZDE
Účast je bezplatná.
Přednášející: | doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D.;Ing. Dana Gabrovská, Ph.D.;Ing. Marcela Sluková, Ph.D.;doc. MVDr. Josef Kameník, CSc., MBA;Ing. Irena Němečková, Ph.D.;Ing. Jan Pivoňka, Ph.D. |
Datum konání: | 13. 9. 2022 |
Čas konání: | 10:00 – 14:30 |
Místo konání: | budova 24/166 SIC – Multifunkční místnost VETUNI Brno |
Kontakt – další informace: | Projekt č. QK1910100 Vliv reformulace na trvanlivost a fyzikálně-chemické vlastnosti potravinářských výrobků je podpořen z „Programu aplikovaného výzkumu Ministerstva zemědělství na období 2017-2025:ZEMĚ“. Kontakt: Ing. Magdaléna Hrubá; e-mail:hrubam@vscht.cz |
Neváhejte a přijďte se dozvědět novinky o zajímavém tématu, které je aktuální v ČR i v Evropě!
ČAS | TÉMA | TĚŠÍ SE NA VÁS PŘEDNÁŠEJÍCÍ |
09:30-10:00 | Registrace |
|
10:00-10:30 | Úvodní slovo a novinky v projektu | doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D. (VŠCHT Praha) |
10:30-11:00 | Brno:Reformulované výrobky a jejich využití v nutriční terapii | Bc. Barbora Slanařová;Mgr. Věra Andrášková (Masarykův onkologický ústav) |
11:00-11:30 | Méně tuku i méně soli v reformulovaných tepelně opracovaných masných výrobků:vliv na kvalitu | doc. MVDr. Josef Kameník, CSc., MBA (VETUNI) |
11:30-12:30 | Přestávka na oběd |
|
12:30-13:00 | Nové trendy úpravy senzorických a nutričních vlastností pekařských výrobků | doc. Ing. Marcela Sluková, Ph.D.;Ing. Pavel Skřivan, CSc. (VŠCHT Praha) |
13:00-13:30 | Snižování obsahu soli v lisovaných bílých sýrech | Ing. Irena Němečková, Ph.D.; Ing. Šárka Trešlová; Jan Forejt; Zdeněk Švandrlík (Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.) Ing. Vojtěch Kružík, Ph.D.; Ing. Štěpán Marhons; doc. Ing. Jiří Štětina, CSc. (VŠCHT Praha) |
13:30-14:00 | Přestávka na kávu |
|
14:00-14:30 | Reformulace potravin v rámci systému Českých cechovních norem Cena Potravinářské komory ČR o nejlepší inovativní potravinářský výrobek 2022 | Ing. Jan Pivoňka, Ph.D. (VŠCHT Praha) Ing. Dana Gabrovská, Ph.D. (Centrum zemědělsko-potravinářského výzkumu a inovací, s.r.o.) |