Veterinární univerzita Brno FAKULTA VETERINÁRNÍ HYGIENY A EKOLOGIE Státní veterinární správa ČR |
pořádají při příležitosti
50. výročí zahájení výuky oboru Veterinární hygiena potravin
a
35. výročí založení Fakulty veterinární hygieny a ekologie
ve dnech 22. – 23. 10. 2025
konferenci
Hygiena a technologie potravin |
Lenfeldovy a Höklovy dny jsou mezinárodní konferencí zaměřenou na zdravotní nezávadnost a kvalitu potravin rostlinného a živočišného původu v celém potravinovém řetězci, včetně oblastí společného stravování. Konference přináší výsledky výzkumné činnosti a také poznatky z aplikace těchto výsledků a potravinového práva v praxi. Představuje příležitost k setkání odborníků jak z oblasti výroby, kontroly, hodnocení kvality a bezpečnosti potravin, tak i pracovníků z vědeckých a vzdělávacích institucí, dozorových orgánů a praxe. Odbornou část konference doplní setkání s historií veterinární hygieny potravin.
MÍSTO KONÁNÍ |
Aula
Veterinární univerzita Brno
Palackého tř. 1946/1
612 42 Brno
ODBORNÝ A PROGRAMOVÝ VÝBOR |
Mgr. Zdeňka Javůrková, Ph.D.– garant konference
Fakulta veterinární hygieny a ekologie, VETUNI, Česká republika
prof. MVDr. Bohuslava Tremlová, Ph.D.– garant konference
Fakulta veterinární hygieny a ekologie, VETUNI, Česká republika
doc. MVDr. Šárka Bursová, Ph.D.
Fakulta veterinární hygieny a ekologie, VETUNI, Česká republika
doc. MVDr. Matej Pospiech, Ph.D.
Fakulta veterinární hygieny a ekologie, VETUNI, Česká republika
prof. MVDr. Slavomír Marcinčák, Ph.D.
Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach, Slovenská republika
prof. MVDr. Iva Steinhauserová, CSc.
Fakulta veterinární hygieny a ekologie, VETUNI, Česká republika
prof. MVDr. Lenka Vorlová, Ph.D.
Fakulta veterinární hygieny a ekologie, VETUNI, Česká republika
prof. Ing. Josef Golian, Dr.
Slovenská poľnohospodárska univerzita Nitra, Slovenská republika
MVDr. Lenka Sedláčková
SVS ČR, Česká republika
MVDr. Jan Váňa
SVS ČR, Česká republika
doc. MVDr. Antonín Kozák, Ph.D.
Česká republika
ORGANIZAČNÍ VÝBOR KONFERENCE |
Mgr. Zdeňka Javůrková, Ph.D. prof. MVDr. Bohuslava Tremlová, Ph.D. Marie Míšková | Ústav hygieny a technologie potravin rostlinného původu |
Více informací o konferenci
MEDIÁLNÍ PARTNER KONFERENCE |
SPONZOŘI |
Konference je organizována za podpory Koordinačního místa pro vědeckou a technickou spolupráci s EFSA při Odboru bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství. Děkujeme!
![]() |