Změnit jazyk do Angličtiny

Výuka

Materiály jsou dostupné na:

Ústav hygieny a technologie potravin živočišného původu a gastronomie garantuje výuku v akreditovaných studijních programech (bakalářských, magisterských, navazujících magisterských i doktorských) na Fakultě veterinární hygieny a ekologie a Fakultě veterinárního lékařství VETUNI.


Pedagogická činnost ústavu zahrnuje výuku těchto předmětů:

Magisterský studijní program

  •         VETERINÁRNÍ HYGIENA A EKOLOGIE     
  • 1. r., 1. s.:     Chemie
    2. r., 3. s.:     Výživa člověka I
    2. r., 4. s.:     Výživa člověka II
    3. r.. 5. s.:     Mikrobiologie potravin
    3. r., 6. s.:    Senzorická analýza potravin
    3. r., 6. s.:     Chemie potravin
    4. r., 8. s.:     Balení potravin (PVP)
    4. r., 8. s.:     Choroby z potravin (PVP)
    4. r., 8. s.:     Konzervace potravin (PVP)
    4. r., 8. s. :  Mikrobiologické laboratorní metody v analýze potravin (PVP)
    5. r., 9. s.:     Chemické laboratorní metody v analýze potravin (PVP)
    5. r., 9. s.:     Sýrařství (PVP)
    5. r., 10. s.:  Prohlídka jatečných zvířat a masa
    5. r., 10. s.:   Hygiena a technologie masa a masných výrobků I
    5. r., 10. s.:   Hygiena a technologie drůbeže, králíků a zvěřiny
    5. r., 10. s.:   Hygiena a technologie ryb a rybích produktů
    5. r., 10. s.:   Hygiena a technologie vajec a medu
    5. r., 10. s.:   Hygiena a technologie mléka a mléčných výrobků I
    5. r., 10. s.:   Dovednosti – bezpečnost a kvalita potravin
    5. r., 10. s.:   HACCP
    5. r., 10. s.:   Stáž KVS – jatky
    6. r., 11. a 12. s.:  Hygiena a technologie masa a masných výrobků II (SRZ)
    6. r., 11. a 12. s.:  Hygiena a technologie mléka a mléčných výrobků II (SRZ)


Bakalářské studijní programy

  •        VETERINÁRNÍ OCHRANA VEŘEJNÉHO ZDRAVÍ
  • 1. r., 1. s.:  Provoz v laboratoři
    1. r., 2. s.:  Potravinářské technologie
    2. r., 3. s.:  Výživa člověka
    2. r., 3. s.:   Analýza složení potravin
    2. r., 3. s.:   Senzorická analýza potravin
    2. r., 3. s.:   Epidemiologie
    2. r., 3. s.:   Laboratorní praxe I
    2. r., 3. s.:   Regionální gastronomie (PVP)
    2. r., 4. s.:  Mikrobiologie potravin
    2. r., 4. s.:   Technologie a hygiena mléka a mléčných výrobků
    2. r., 4. s.:   Technologie a hygiena v gastronomii (PVP)
    3. r., 5. s.:   Technologie a hygiena masa a masných výrobků
    3. r., 5. s.:   Technologie a hygiena drůbeže, ryb, zvěřiny, vajec a medu
    3. r., 5. s.:   Prohlídka potravinových zvířat a masa
    3. r., 6. s.:  Prohlídka potravinových zvířat a masa (SZZ)
    3. r., 6. s.:   Technologie a hygiena potravin živočišného původu (SZZ)
  •        BEZPEČNOST A KVALITA POTRAVIN
  • 1. r., 1. s.:  Správná laboratorní praxe
    1. r., 1. s.:   Obecná gastronomie
    1. r., 2. s.:  Výživa člověka
    1. r., 2. s.:   Potravinářské technologie a potravinářské inženýrství
    2. r., 3. s.:  Chemie a biochemie potravin a chemické laboratorní metody
    2. r., 3. s.:   Regionální gastronomie (PVP)
    2. r., 4. s.:  Senzorická analýza potravin
    2. r., 4. s.:  Mikrobiologie potravin a mikrobiologické laboratorní metody
    2. r., 4. s.:   Technologie a hygiena mléka a mléčných výrobků
    2. r., 4. s.:   Praxe v laboratoři
    2. r., 4. s.:   Choroby z potravin a pokrmů (PVP)
    3. r., 5. s.:  Technologie a hygiena masa a masných výrobků
    3. r., 5. s.:   Technologie a hygiena drůbeže, ryb, zvěřiny, vajec a medu
    3. r., 5. s.:   Technologie přípravy pokrmů
    3. r., 6. s.:  Laboratorní analýza potravin (SZZ)
    3. r., 6. s.:   Technologie a hygiena výroby potravin živočišného původu (SZZ)
  •        ZDRAVOTNÍ NEZÁVADNOST A KVALITA POTRAVIN V GASTRONOMII
  • 1. r., 1. s.:   Chemie a biochemie 
    1. r., 1. s.:   Potravinářské technologie
    1. r., 1. s.:   Kvalita, hygiena a zdravotní nezávadnost potravin
    1. r., 2. s.:  Mikrobiologie potravin a mikrobiologické laboratorní metody
    1. r., 2. s.:   Maso a masné výrobky v různých regionech světa (PVP)
    2. r., 3. s.:  Hygiena a technologie potravin živočišného původu
    2. r., 3. s.:  Senzorická analýza potravin
    2. r., 3. s.:  Chemie potravin a chemické laboratorní metody
    2. r., 3. s.:  Mléko a mléčné výrobky v různých regionech světa (PVP)
    2. r., 4. s.:   Výživa člověka
    2. r., 4. s.:   Hygiena ve stravovacím provozu
    2. r., 4. s.:   Zdravotní nezávadnost pokrmů a nápojů v gastronomii
    2. r., 4. s.:   Obecná gastronomie
    2. r., 4. s.:   Balení potravin (PVP)
    2. r., 4. s.:   Konzervace potravin (PVP)
    3. r., 5. s.:  Regionální gastronomie
    3. r., 5. s.:  Technologie v gastronomii
    3. r., 5. s.:   Gastronomický servis
    3. r., 5. s.:   Řízení stravovacího provozu
    3. r., 5. s.:   Infekce a intoxikace z potravin a z pokrmů
    3. r., 5. s.:   Praxe v gastronomickém provozu
    3. r., 6. s.:  Gastronomie
    3. r., 6. s.:  Zdravotní nezávadnost potravin v gastronomii (SZZ)


Navazující magisterské studijní programy

  •        BEZPEČNOST A KVALITA POTRAVIN
  • 1. r., 1. s.:  Balení a konzervace potravin
    1. r., 1. s.:   Hygiena a technologie při zpracování ryb, zvěřiny a drůbeže
    1. r., 1. s.:   Hygiena a technologie při zpracování medu a vajec
    1. r., 1. s.:   Diplomová práce I – metodologie a biostatistika
    1. r., 1. s.:   Chemické laboratorní metody (PVP)
    1. r., 1. s.:   Speciality v gastronomii (PVP)
    1. r., 2. s.:  Hygiena a technologie při výrobě mléka a mléčných výrobků
    1. r., 2. s.:   Hygiena a technologie v gastronomii
    1. r., 2. s.:   Mikrobiologické laboratorní metody (PVP)
    2. r., 3. s.:  Hygiena a technologie při výrobě masa a masných výrobků
    2. r., 3. s.:   Analýza potravin živočišného původu
    2. r., 3. s.:   Systémy řízení bezpečnosti potravin a HACCP
    2. r., 3. s.:   Interní auditor HACCP (PVP)
    2. r., 4. s.:  Analýza potravin (SZZ)
    2. r., 4. s.:   Hygiena a technologie masa a masných výrobků (SZZ)
    2. r., 4. s.:   Hygiena a technologie mléka a mléčných výrobků (SZZ)
  •        OCHRANA ZVÍŘAT A WELFARE
  • 1. r., 2. s.:  Jatky a welfare zvířat na jatkách (PVP)
    1. r., 2. s.:   Produkce masa a welfare prasat a přežvýkavců (PVP)
    1. r., 2. s.:   Produkce mléka a welfare přežvýkavců (PVP)

    1. r., 2. s.:   Produkce ryb a welfare ryb (PVP)
    1. r., 2. s.:   Produkce vajec a welfare drůbeže (PVP)

Fakulta veterinárního lékařství
  • Magisterský studijní program VETERINÁRNÍ LÉKAŘSTVÍ
  • 1. r., 1. s.:     Chemie
    5. r., 9. s.:     Hygiena produkce masa I
    5. r., 9. s.:     Hygiena produkce mléka
    5. r., 10. s.:   Hygiena produkce masa II
    5. r., 10. s.:   Dovednosti – Bezpečnost a kvalita potravin
    5. r., 10. s.:   Stáž jatky
    6. r., 11. a 12. s.:  Hygiena potravin (SRZ)


Doktroský studijní program

  • Hygiena a technologie potravin
  • Povinné:
    Hygiena a technologie masa ve vědě a výzkumu
    Hygiena a technologie mléka ve vědě a výzkumu 
    Povinně volitelné:
    Chemie potravin ve vědě a výzkumu (PVP)
    Mikrobiologie potravin ve vědě a výzkumu (PVP)
    Hygiena a technologie medu ve vědě a výzkumu (PVP)
    Hygiena a technologie ryb ve vědě a výzkumu (PVP)
    Hygiena a technologie drůbeže a vajec ve vědě a výzkumu (PVP)

Seznam zkratek:

  • r. = ročník
  • s. = semestr